Kan design
kansarmoede
uit de wereld helpen?


Ontdek het door deel te nemen aan de Hybrio Challenge 2019, in samenwerking met ArmenTeKort.

kandesign
ixor
namahn
fosfor design
voxdale

ArmenTeKort wil aan de hand van een tienjarig demonstratieproject in Antwerpen aantonen dat kansarmoede op grote schaal effectief te bestrijden is en uiteindelijk overwonnen kan worden.

Ze doen dit door de kennis van de professionele hulpverlening via een innovatieve opleiding te verbinden met kansbiedende vrijwilligers: mensen met een groot engagement en een klare kijk op hun veerkracht. Deze vrijwilligers worden gekoppeld aan een persoon in kansarmoede voor een tweejarig buddytraject. Deze gearrangeerde vriendschap verloopt in een kader van gelijkwaardigheid en is gericht op eigenwaarde- en sociale netwerkversterking.

Meer over ATK vind je op http://www.armentekort.be/

 

Samen met ArmenTeKort wil Hybrio onderzoeken hoe we een eenvoudig productconcept kunnen ontwikkelen dat de communicatie en verbinding tussen kansbiedende en kanszoekende buddy kan versterken.

Ben jij laatstejaars Master in de Productontwikkeling en wil jij vanaf juli/augustus 2019 tijdens een betaalde stage van drie maanden mee bewijzen dat we met slim design kansarmoede kunnen bestrijden? Schrijf je dan voor 1 maart 2019 in via het formulier onderaan deze pagina